Ærlig mad i en fart

Af Susanne

På Blaabjerg & Madsen i Randersgade kan du købe burgere lavet fra bunden, håndskårne pomfritter, hjemmerørt mayonnaise og juice fyldt med næring og smag. Måske var det derfor, en særlig person lagde vejen forbi på åbningsdagen i april.

Hvem var dét?! Da den sidste kunde havde forladt Blaabjerg & Madsen og Dorthe Blaabjerg og Jan Peter Madsen pustede ud oven på en vellykket åbningsdag, talte de om, hvem kunden egentlig var? Deres datter Nikoline googlede kundens fornavn – Magnus – som hun kendte fra hans bestilling. Aha! ”Det var sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, som vi har set på tv utallige gange den seneste tid. Det var lidt pinligt, vi ikke kunne placere ham. Jeg håber, han kommer igen, for vi havde udsolgt af den palæoburger, han helst ville have haft med hjem, siger Dorthe Blaabjerg, direktør i Blaabjerg & Madsen.

Alternativ til fast food-kæder
Mindre end 300 meter fra Blaabjerg & Madsen i Randersgade ligger måske verdens mest kendte burgerbar, men det skræmmer ikke Dorthe Blaabjerg. Hun tror på sit koncept – og kender sin målgruppe: ”Vi står for sund, enkel og ærlig mad. På Østerbro går mange op i mad og er bevidste om, hvad de spiser. Hos os, ved du, hvad du får at spise. Det er trygt.”

Dorthe Blaabjerg og Jan Peters døtre på henholdsvis 18 og 21 år er også en del af Blaabjerg & Madsen. Da pigerne var mindre, endte familien indimellem på McDonald’s, fortæller Dorthe Blaabjerg. Det var nemt, hurtigt og forholdsvist billigt. Men der var en hage ved familierestauranten. ”Maden og oplevelsen var altid den samme. Og jeg gik altid sur derfra som jeg vidste, jeg ville. Blaabjerg & Madsen står for kvalitet og er det hyggelige sted med frisk og naturlig mad, vi selv har manglet,” siger Dorthe Blaabjerg.

Kommer ikke fra restaurationsbranchen
For fem år siden blev Dorthe Blaabjerg, der er uddannet nationaløkonom, træt af at høre sig selv sige, at hun ikke fandt sit job i konsulentbranchen ”sjovt.” Jobbet gav godt og hun var god til det, men sjovt var det ikke. På det tidspunkt var hendes mand, der var management konsulent, allerede i gang med at tænke på, hvilket iværksætter-eventyr de kunne skabe sammen for at komme ud af hamsterhjulet, fortæller Dorthe Blaabjerg. ”Vi var nået
til et punkt, hvor vi gerne selv ville stå bag det projekt, vi knoklede for at løbe i mål. Projektet kunne være landet mange steder, men det blev altså en burger- og slowjuice-café inspireret af, hvad vi selv manglede i markedet og vores store interesse for mad.”

Et sted for de lokale
Der ligger også en Blaabjerg & Madsen på henholdsvis Frederiksberg, hvor ejerne bor, og på Vesterbro. Spørgsmålet er, hvorfor Blaabjerg og Madsen har så stor succes, at de lige frem turde åbne et ny café i en tid, hvor kunder-ne ikke må spise på stedet? ”Det skyldes en tro på, at vi kan det her. En del af hemmeligheden er også, at vi fra starten vidste, vi ville skabe en kæde. Vores varesortiment er enkelt og menuerne bygger på de samme råvarer, så vi har opnået en synergieffekt,” siger Dorthe Blaabjerg.

Hun er glad for, at hun og Jan Peter fulgte de mange opfordringer, de i tidens løb har fået fra venner, familie og kunder om at komme til netop Østerbro. ”Vi har ledt efter lokaler on and off i længere tid. Der et meget lokalt miljø her. Det passer godt ind i vores idé om, at vi gerne vil have fat i de lokale. Være en neighbourhood-cafe.” Næste gang, vores sundheds- og ældreminister slår vejen forbi Blaabjerg & Madsen, giver huset en palæo-burger, lover Dorthe Blaabjerg. Forhåbentlig har han både tid og lov til at spise den på stedet.


Blaabjerg & Madsen · Randersgade 35 · Tlf. 60 48 52 51 · www.blaabjergmadsen.dk · Instagram: Blaabjergogmadsen · Facebook: Blaabjerg&Madsen

Related Articles