Behandler det hele menneske

Af Susanne

Body All Mind Cph. på Rosenvængets Allé adskiller ikke det fysiske og psykiske, når de behandler og kombinerer det kropslige med samtale. Behandlingerne sker dog med afsæt i det kropslige. 

Vi sender gerne vore biler løbende til service og giver vore huse en tilstandsrapport, men hvad gør vi egentlig med vore kroppe? Får den nogensinde det tjek og den undersøgelse, som den ligesom vore biler og huse også har brug for? Hvis den gjorde det, kunne vi undgå en masse smerter og problemer, mener Mikael Kyneb, grundlægger af Body All Mind og partner i Body All Mind Copenhagen. Body All Mind er et behandlingssystem, som kombinerer teknikker som dybdegående massage, zoneterapi, akupressur, frigørelse af led og afspænding i én og samme behandling, og som, udover klinikken på Østerbro har adskillige klinikker landet over.  

Behandlingsformen Body All Mind  bruger også osteopati, kiropraktik og ikke mindst psykologi i deres kropsterapi. ”Vi mener ikke, man kan adskille de to verdener, så hvorfor ikke tage det bedste fra begge og lægge ind i en behandlingsform? Hos Body All Mind Copenhagen har vi fokus på det hele menneske og det holistiske aspekt. Selv om man eksempelvis har en dårlig skulder eller ondt i tåen, kan smerterne komme et helt andet sted fra. Derfor behandler vi det hele menneske,” fortæller Mikael Kyneb, der ud over at være uddannet kropsterapeut, coach/mentor for sportsfolk, foredragsholder med mere også er tidligere professionel cykelrytter. 

Uhyre få forebygger

”Vi vil rigtig gerne vise østerbroerne, at vi er dygtige til at finde frem til alt det, som er med til at udløse de forskellige smerter. Mange går i gang med fysisk krævende gøremål, som de rent kropsmæssigt ikke er forberedt på. I dag motionerer eksempelvis mange på dyre racercykler, men det er uhyre få, der forebygger at kunne træne på en sådan cykel. De smider gerne 50-70.000 kr. på en superfed cykel, men de er måske 8-15 kilo overvægtige. Det er godt at træne på en cykel, men det kan give en masse skavanker og små følgeskader, som vil forfølge én. Det samme gælder i mange andre sportsgrene, som man rent kropsmæssigt ikke er klar til. Hvis man i stedet giver sin krop et eftersyn hos os, kan man få en form for tilstandsrapport og få konstateret, hvor mange K2’er eller K3’er, man har,” siger Mikal Kyneb, som understreger, at man ikke behøver at fejle noget for at besøge Body All Mind Cph.   

Bardunerne springer

”Vores udgangspunkt er altid en behandling og gennemgang af kroppen. Vi undersøger, hvad det er, der gør, at kroppen kommer i en ubalance – det kan både være noget fysisk eller noget psykisk, der ligger bag. Hvis vi er i en god balance – i det man kalder et flow – vil kroppen i de fleste tilfælde selv restituere eller reparere sig selv. Men hvis vi fortsat accepterer de forskellige ubalancer, bliver de små skavanker bygget op over tid, og så vil skadesproblemerne pludseligt træde frem, den dag bardunerne, der holder  teltet, springer. Men hvorfor nu og ikke på et andet tidspunkt? Hvis vi har en stresset hverdag, kan det sagtens være det mentale aspekt, som udløser problemerne. Får man sin krops tilstand gennemgået hos os, kan vi vurdere, om noget er galt, og efterfølgende kan man få nogle behandlinger, som er med til at forebygge, at man ender i en stresssituation, og at en følgeskade eller en skavank springer op og ender i en langvarig skade,” siger Mikael Kyneb. 

Øvelser til træning derhjemme

Body All Mind Cph. giver også sine klienter øvelser med hjem, som de kan bruge til at forebygge skaderne. Det kan være yogaøvelser, udstrækning eller elementer fra MAM-træning, som er movement and mobility tr. Som tidligere professionel cykelrytter har Mikael Kyneb været igennem mange udfordringer i forhold til sin krop: ”Den har blandt andet været udsat for fejlbehandling, overtræning eller en lang række stressede situationer. Det gør en forskel, at jeg selv har prøvet flere af de ting, jeg behandler andre for. Jeg var igennem seks knæoperationer og mødte behandleren Ole Kåre Frøli, som mente, at han kunne ’redde’ mig, og at jeg ikke havde behøvet at blive opereret. I stedet kiggede han på mig som et helt menneske og på hvorfor, jeg havde fået alle skaderne. At man kunne bruge en komplementær behandling, som en del af behandlingen, tændte noget i mig og var med til, at jeg selv startede som behandler. Jeg synes også, det er fantastisk at arbejde med at hjælpe mennesker, og jeg har i dag 18 års erfaring som behandler bag mig,” fortæller Mikael Kyneb.    

Mandlige og kvindelige behandlere

Der er otte behandlere hos Body All Mind Cph., og en god blanding af mandlige og kvindelige behandlere. ”Der er en del, som foretrækker at blive behandlet af en mandlig eller kvindelig behandler, så det kan sagtens opfyldes. Man bør endelig kontakte os, hvis man døjer med kroniske eller akutte smerter eller er i en situation, hvor det kan være svært at adskille stress og forventninger – eller hvis man bare vil give sin krop et godt og grundigt eftersyn. I behandlingerne kombinerer vi det kropslige arbejde med samtale, men det kropslige arbejde er afsættet for vores arbejde,” slutter Mikael Kyneb.  


Body All Mind Cph. · Rosenvængets Allé 7b. 3 sal · Tlf. 53 70 25 29 · www.bodyallmind-cph.com

Related Articles