Choko-appelsin julekage

Af Susanne

Olivenolie i dessert – kan man det? Og det kan man i den grad, når man vel at mærke bruger velsmagende ekstra jomfru olivenolie af den bedste kvalitet. Prøv det fx i denne fine gæste-dessert, der helt sikkert vil imponere.

Ikke alle forbinder olivenolie med det søde køkken. Men olivenolie af god kvalitet har mange fine smagsnoter, der fungerer glimrende i bagværk, til is og frugt. Prøv altid at smage på din olivenolie – minder smagen dig lidt om søde mandler, så er den perfekt til de fleste desserter og kan fx bruges i denne choko-appelsin julekage. Husk at opskriften skal startes dagen før – den er det hele værd!

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.
●  120 ml god olivenolie, fx juleolivenolie fra Oliviers & Co
●  Appelsinmarmelade, fx fra Oliviers & Co
●  Chokoladecreme, fx Cioccolato di Modica fra Oliviers & Co
●  250 g mel
●  160 g rørsukker + 1 spsk til formen
●  3 æg
●  1 tsk bagepulver
●  Saft og skal fra 3 små økologiske appelsiner
●  1 knivspids flagesalt
●  200 g mørk chokolade
●  Ca 3 spsk mascarpone
●  2,5 dl piskefløde 38%

SÅDAN GØR DU
Dagen før: Forvarm ovnen på 180 °C.
Riv skallen og pres saften fra appelsinerne. Pisk æg og rørsukker i en skål. Rør mel, bagepulver og salt sammen og tilsæt blandingen sammen med appelsinsaft og -skal i skålen. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen under omrøring, så du opnår en fin og homogen konsistens. Smør en bageform med olivenolie, drys alle fladerne med lidt rørsukker og kom dejen i.
Sæt formen i ovnen 35-40 min til den lige nøjagtig er gennembagt – spidsen af en kniv skal komme tør ud. Tag formen ud af ovnen og lad den afkøle. Tag kagen ud af formen, pak den i husholdningsfilm og lad den hvile natten over.

På dagen: Smuldr kagen i en skål, tilsæt mascarpone en spsk ad gangen og ælt massen godt sammen. Massen skal have en lind konsistens og ikke være for tør eller våd. Form 4 lige store kugler af massen, del forsigtigt hver kugle i halve og læg 1 spsk cioccolato di Modica chokoladecreme i midten. Saml hver kugle igen, glat overfladerne ud og læg kuglerne i fryseren i 15 min.

Efter 15 min: Smelt den mørke chokolade i vandbad og overtræk hver kugle med den smeltede chokolade. Stil dem på køl, til de skal serveres.

Lige før servering: Pisk fløden til en let flødeskum, fordel 2 spsk flødeskum i 4 små skåle. Placér 1 spsk appelsinmarmelade og en chokoladekugle i midten og servér.

Bon appétit!


Find flere opskrifter og et stort udvalg af ekstra jomfru olivenolie og delikatesser hos: Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 · oliviersogco.dk

Related Articles