Mit Østerbro
  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Motion & velvære
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Mit sommerhus
    • Bolig & Indretning
    • Familie & Fritid
    • Smag på sommerlandet
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Mit Østerbro

  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Motion & velvære
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Mit sommerhus
    • Bolig & Indretning
    • Familie & Fritid
    • Smag på sommerlandet
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt
De perfekte grillede majs
Smag på Østerbro | guide til spisesteder

De perfekte grillede majs

8. juni 2022

Majs på grillen er en vaskeægte klassiker til sommer og sol. Men mange er ikke helt klar over, hvordan man egentlig griller majs. Hvis man bare smider de gule kolber på grillen i lidt salt og peber, bliver det en meget tør affære. Det handler om at beholde saftigheden i majskornene, men samtidig få den grillede, røgede smag. Og det er faktisk meget simpelt. Sådan gør du:

INGREDIENSER
● 2 majskolber
● 100 g smør
● 1 spsk. flagesalt


Step 1: Det vigtigste punkt i hele fremgangsmåden er, at du skal bevare de grønne blade på – men du skal fjerne fimrehårene. Så træk forsigtigt bladene tilbage, som hvis du skræller en banan. Fjern fimrehårene.
Step 2: Smør den grundigt med smør. Som i virkeligt grundigt. Jo mere, jo bedre. Det kan godt virke lidt perverst, men lidt håndkraft fungerer bedst.
Step 3: Drys gavmildt med salt og pak så bladene op omkring kolben igen – bladene klistrer fast til kolben og beskytter majsene.
Step 4: Grill på fuld knald, så de grønne blade nærmest bliver forkullede i ca. 15 minutter. Indvendig steger majsene i smør og bliver saftige og møre, mens de får røg og grillsmag fra bladene.
Step 5: Enjoy!

Opskrifter fra mandekogebogen
Jeg hedder Rasmus og er 29 år. Jeg er opskriftsudvikler på Mandekogebogen og redaktør på Connery og M!. Mandekogebogen er ikke ment som store bøffer og slyngelstue. Det er blot ’Mad lavet af mænd, lavet til alle’. Jeg kommer oprindeligt fra det mørke Vestjylland med skumsprøjt og tørfisk og er i dag lokaliseret i Nordjylland. Passionen for madlavning kom for alvor på banen, da jeg sammen med min far sad og så Claus Meyers gamle 00’er madprogrammer, som smittede af på min kærlighed til hjemkundskab i folkeskolen. Familiefar med datter nummer to på vej og glad for at rejse og opleve verden gennem gastronomien med en stor svaghed for det italienske og asiatiske køkken


Se mere på mandekogebogen.dk

Forrige indlæg
Charlottehavens café åbner atter om aftenen
Næste indlæg
Jordbær & hindbærdessert med olivenolie, lemon curd og biscotti

Related Articles

Peter skriver

10. december 2020

Opskrift på Donuts

19. oktober 2020

Drømmekagesnegle og kokostærte fra Sara

9. april 2021

COMO: Ægte italiensk smag og stemning

8. juni 2022

Rabarber-jordbær-basilikumtrifli med hvidchokolade skum & kiksecrumble

10. juni 2021

Storehouse Copenhagen – østerbroernes nye spisested

12. januar 2019

Palæo er sund mad til den moderne livsstil

12. januar 2019

Adam Aamann: På opdagelse i den danske frokostkultur

9. oktober 2018

Nordhavns fuldendte spiseoplevelse

26. februar 2019

Toldboden Seaside: Mange små, kulinariske oplevelser i én...

8. april 2022

Følg os på Instagram og Facebook

Facebook Instagram

Læs Mit Østerbro

Læs Mit Sommerhus

Politikens Forlag

Democratic Eyewear

Oliviers & Co

Altan.dk

Beaute Pacifique

Mit Nordhavn

Læs Mit Sommerhus

Seneste indlæg

  • Sommer og saltvand
  • Vores brilleunivers vokser – Vi udvider Koldby Optik og overtager nabobutikken
  • Solbriller er som solcreme til øjnene
  • REMA 1000 mindsker plastforurening
  • En radiator må godt være lækker
  • Køkkendesign til nye tider
  • Øasen – en åben festival for alle
  • Solbriller Pierre-Emile Højbjerg

Mit Østerbro

Lokalmagasin med historier og portrætter fra bydelen og inspiration til det nære på Østerbro og i Nordhavn – mad, bolig, shopping, familie, fritid og wellness.

Find rundt

  • Forside
  • Temaer
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Seneste indlæg

  • Sommer og saltvand

  • Vores brilleunivers vokser – Vi udvider Koldby Optik og overtager nabobutikken

Mit Østerbro / www.mitoesterbro.dk


Tilbage til toppen