Kvalitet og friske fisk hos Odin Fisk

Af Susanne

Hos Odin Fisk på Nordre Frihavnsgade kan man altid få friske fisk og skaldyr, høj kvalitet og en god kundeoplevelse i et fornuftigt prisleje.

Hos Odin Fisk på Nordre Frihavnsgade 31 mødes man både af friske fisk og skaldyr og af en dejlig ligefrem og varm stemning. Her er alle mere end velkommen! I de stemningsfyldte lokaler har der i godt 100 år ligget en fiskehandel, og selvom indehaver Mogens Ingemann Hansen ’kun’ har haft butikken siden 2006, er handel med fisk og skaldyr gået godt og grundigt i hans blod, da hans forældre overtog fiskehandlen tilbage i 1989. Der er derfor en mand med stor passion for fisk, der står bag disken i Odin Fisk, og en mand, der er flere gange understreger, at kvalitet og friske fisk er omdrejningspunktet for hans forretning: ”Jeg går kun efter de bedste råvarer, når jeg bestiller varer om morgenen. Den gode kvalitet er det, der sætter standarden for alt det arbejde, vi gør her i butikken. Det går jeg ikke på kompromis med. Min filosofi er, at det skal være så friskt som muligt, dvs. jeg vil hellere sælge fiskene lidt billigere i en frisk udgave, så folk får den bedste oplevelse med fisken, end at jeg har dem liggende for længe til en lidt højere pris. Der er aldrig noget fisk, der ligger og bliver træt og gammelt hos os,” slår Mogens fast.

Bredt sortiment
Odin Fisk har et meget bredt sortiment med både sæsonbetonede varer og med fisk og skaldyr, der sælges hele året. Inden for det sæsonprægede finder man blandt andet torsk, lyssej, kulmule, hummer, rødtunge, rødspætte filletter med mere. ”Jeg kan skaffe stort set alt inden for fisk og skaldyr,” siger Mogens med et stort smil og fortsætter: ”Derudover sælger vi forskellige fiske-færdigretter med friske grøntsager i bunden, så de er klar til at komme direkte i ovnen. Hver morgen steger vi et par hundrede fiskefrikadeller på to små stegepander, hvilket er en stor succes blandt vores kunder. Folk kan se, at vi lander alle vores varer i Nordre Frihavnsgade hver dag, hvor vi slår bagsmækken og sidedøren op, så det vælter ind med en ordentlig omgang friske fisk i butikken. At der løbende kommer friske forsyninger, er den bedste reklame, vi kan få!”

Udover de mange friske fisk og færdigretter, kan man også købe tapas bakker, masser af hjemmelavede skaldyrssalater, skiveskåret laks, hellefisk, røget ål, krebsehaler, rejer, japansk tang med videre. ”Det er alt sammen lige til at smide i ovnen, på panden eller servere frisk til noget godt brød. Vi præsenterer det pænt og indbydende, så folk kan se, det er ordentlige ting, vi sælger,” påpeger Mogens.

Samme ejer i 30 år Som nævnt købte hans forældre butikken i 1989, så han har været on and off i lokalerne i mere end 30 år. ”Mine forældre købte butikken af en Kurt Johansen, der havde haft butikken i hvert fald i 50 år, og han kom her jævnligt, efter at mine forældre havde købt butikken. Hvis væggene kunne tale, kunne de fortælle nogle herlige historier,” griner Mogens, som fortæller, at i butikken er der meget højt til loftet: ”Vi lytter til, hvad folk siger og bliver ikke fornærmet, hvis nogen én dag skulle brokke sig over noget. Kunderne er de vigtigste for os, men vi passer også på os selv og kører en 3 til 4 dages uge, så ingen af os tre ekspedienter kører træt i det og bliver slidt op. Det er derfor, der altid er en glad og frisk medarbejder, der er klar til at servicere kunderne. Vi elsker at arbejde her og har efterhånden været her i så mange år, at vi kan følge med i folks liv. Det er en del af charmen ved at sælge friske og skaldyr hver eneste dag,” slutter Mogens.


Odin Fisk · Nordre Frihavnsgade 31 · Tlf. 35 38 90 38 · www.odinfisk.dk

Related Articles