Mit Østerbro
  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Mit Østerbro

  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt
Opskrift på  Donuts
Familie & fritidSmag på Østerbro | guide til spisesteder

Opskrift på Donuts

19. oktober 2020

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen” Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef, jeg troede faktisk ikke at jeg var god nok” – Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste overfor sig selv og alle andre, at hun i denne udgave 2020 var den bedste af alle i Masterchef. Hvis vi er heldige, får vi flere opskrifter fra Sara i fremtiden…

Donuts  (ca. 16 stk.)
3 dl sødmælk
25 g gær
85 g sukker
2 fede vaniljestænger
2 æg
125 g smør (stuetemperatur)
1,5 tsk. salt
1 citron (skallen herfra)
450 g hvedemel

Fremgangsmåde
● Lun mælken til den er fingervarm, kom mælken i en røremaskine med gær, vaniljekorn, sukker og salt. Rør til det er opløst.
● Kom æg i blandingen sammen med citronskallen, og rør i 3-4 minutter.
● Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Alle 450 g hvedemel skal bruges i dejen. Rør dejen i 4-5 minutter til dejen er helt ensartet og glat.
● Herefter tilsættes smørret lidt efter lidt.
● Rør dejen i ca. 6 minutter til alt smørret er arbejdet ind i dejen. Dejen bliver lysere og mere glat når den er rørt i de ca. 6 minutter.
● Dejen kommes over i en ren skål der er penslet med neutral olie. Herefter kommes dejen i køleskabet overdækket i 12-14 timer.
● Når dejen har stået i køleskabet i 12-14 timer kommes den på et bord drysset med mel. Dejen rulles ud i ca 1,5 cm. Herefter kan man med fordel bruge et udstikkersæt til at forme dem i den ønskede størrelse. Hvis man ikke har et udstikkersæt kan man bruge et glas.
● Når alle donuts er udstukket skal de sættes til hævning i ca.
60 minutter.
● Neutral olie varmes op til 170-175 grader. Ikke varmere eller koldere.Kom dem i 1-2 af gangen og giv dem 2 minutter på hver side. Alt efter størrelsen. Når de gyldenbrune på begge sider er de færdige. Dejen bliver færdigbagt så længe man holder olien de grader som anbefalet.
● Når de er nedkølet kan man lave alle slags glasur ovenpå, sukker, flormelis mm.

Forrige indlæg
5 gode grunde til at vælge Københavns Skole & Idrætsakademi
Næste indlæg
Burrata med trøffelpesto, pære, rucola og mandler

Related Articles

Ægte passion for vin og god service

29. oktober 2019

City Hearts oplev det lokale København

9. december 2019

Ny luksusbiograf er for alle østerbroere

9. december 2019

Nyd sommeren på Toldboden

13. juni 2019

Plads til eliten og det sociale ansvar

9. december 2019

Jacob Jørgensen: Rejsenørdens personlige rejsetips

13. februar 2020

Kvalitet og friske fisk hos Odin Fisk

11. maj 2020

Sommeropskrift

30. juni 2020

Også ideelt til den gode frokost og selskaber

9. december 2019

Julens sjælevarmer Glögg

9. december 2019

Følg os på Instagram og Facebook

Facebook Instagram

Læs Mit Østerbro

Enterprise


STAY

ZORO

Dancontainer

Paulun

Fattiggården på Ærø

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia
  • Et designmæssigt åndehul
  • Sprød løgtærte med 3 slags ost og rødbeder
  • Træning virker på den lange bane
  • Nøglen til et godt helbred ligger i blodet
  • 7 effektive hjemmeøvelser
  • OL svømme-drømmen lever i bedste velgående på Østerbro…
  • Børn i byen

Mit Østerbro

Lokalmagasin med historier og portrætter fra bydelen og inspiration til det nære på Østerbro og i Nordhavn – mad, bolig, shopping, familie, fritid og wellness.

Find rundt

  • Forside
  • Temaer
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia

  • Et designmæssigt åndehul

Mit Østerbro / www.mitoesterbro.dk


Tilbage til toppen