Buvette

Paris møder Nordhavn

Af Susanne

Buvette Nordhavn er frugtbar mix af en moderne Pariserrestaurant og Nordhavn. Resultatet er lækker fransk mad, et bredt vinkort, sublim service og en fantastisk beliggenhed med udsigt ud over vandet.

Bienvenue, kunne hilsenen lige så godt være, når man træder ind ad døren hos Buvette Nordhavn på hjørnet af Göteborg Plads og Sandkaj lige ved Portland Towers’ to fascinerende paddehatte. Restauranten er en herlig fusion af Paris og Nordhavn med sin altovervejende fokus på franske madklassikere, bistrostemning,
lækre skandinaviske indretning og den særlige ’nordhavnske sjæl’ som er ved at blive skabt i det fantastiske nye byområde. Her er 2 + 2 virkelig lig med 5. 

Buvette Nordhavn åbnede den 1. februar i år, og restauranten satser på at blive et naturligt samlingssted, hvor man kan mødes og få et godt glas vin eller noget dejlig mad. Med en placering ud til et stort torv og en herlig udsigt ud over vandet, skal det ønske nok gå i opfyldelse.

”Vi har nogle sublime rammer, men vi skal forstå at fylde dem ud, så folk ønsker at komme tilbage hertil. Selv om restauranten kun har haft åbent i kort tid, er der blevet taget virkelig godt imod os. Det vil vi naturligvis gerne have endnu mere af, så vi kan blive et samlingspunkt på Nordhavn,” fortæller Buvettes Direktør Nicolaj Ahlström.

Serviceoplevelse med hygge og nærvær

Det vil de gøre ved at skabe en restaurant med et relativt smalt menukort med noget særdeles velsmagende mad og et bredt udvalg af vine, som kan tilfredsstille enhver smag. Samt et fristende drinkskort, noget lækkert charcuteri og lidt dessert eller sødt til kaffen. Oven i alt det skal gæsterne have en serviceoplevelse med hygge og nærvær fra de kommer ind ad døren til de går igen, som får dem til at sige ’wow et fantastisk sted’! 

”Maden er i sit udgangspunkt fransk og vores signaturret er rotisseri kylling med et par valgfrie sideorders. Og når vi nu har et rotisseri, så kan vi også lave andre ting på den, som for eksempel helstegt oksefilet eller andre typer stege på rotisseriet, mens kyllingen er på. Ellers følger vi årstiderne og skifter menuerne ud i forhold til, hvad der af tilgængelige grøntsager og salater. Vi er franskinspireret, men det er med en kreativ twist af Nordhavn og Danmark, så det ikke bliver for fransk,” fortæller Nicolaj.

Vintilbud til 200 kr.

Buvette Nordhavn har allerede introduceret sit specielle koncept for områdets virksomheder og andre besøgende. Her kan man få et udvalg af de vine, som de har på menuen netop den dag. For bare 200 kroner kan man frit i to timer drikke et udvalg af eksempelvis 3×3 rødvine, rosevine og hvidvine. ”Fredagsbaren er med til at folk udefra og de mange virksomheder i nærheden til kommer herned og lærer vores fine sted at kende. Samtidig vil vi gerne præsentere noget af alt den gode vin til en god pris, som vi serverer, da vi rent prismæssigt ligger cirka 30 procent under markedsprisen. Der bliver skiftet flittigt ud i vores udvalg af vine, hvilket betyder, at tjenerne ikke altid kender vinen. Får vi chancen til at købe 36 eller 48 flasker fremragende vin til en god pris, slår vi til.”

”Når det kommer til vin, så er smag og behag som bekendt forskellig. Vi ønsker, at vore gæster går på opdagelse i vores store vinvæg for at finde ud af, hvilken slags vin, de vil drikke. Til det har vi markeret vore vine, så man kan få en guideline på, hvordan den er. Det kan være en markering af, om den er tør, kraftig, let, sød osv. Vore tjenere står selvfølgelig klar til at hjælpe og rådgive, hvis man foretrækker det,” forklarer Nicolaj.

Først lande på benene

Det er store ambitioner for den nyåbnede restaurant, men udover vintilbudet og enkelte arrangementer, ønsker Buvette indtil videre ikke at komme med bastante udmeldinger om stedets fremtid. ”Vi skal først lande på vore ben og skabe en restaurant, der er bedst muligt drevet, hvor servicen sidder fuldstændig i skabet, og hvor vi kender lokalområdet rigtig godt, inden vi begynder at kaste os over alt muligt.

Men det er planen, at vi i løbet af de kommende måneder udvikler på take-away delen, så vi ved, hvordan
vi helt præcist skal gribe det an. For os handler det om hele tiden at gøre det endnu bedre og forfine maden,
så alle de forskellige nuancer er i spil. Det udgangspunkt gør også, at vi har evnet at tiltrække nogle nye kokke, som skal løfte kvaliteten endnu mere, så vi konstant er skarpe på, hvad vi leverer til kunderne,” siger Nicolaj. 

Men uanset hvor lækker maden er, skal Buvette Nordhavn opfattes som et sted, hvor stemningen bare er afslappet, rar og personlig, fortæller Nicolaj. ”Folk skal tænke; nu skal vi ned og have noget af Jonas’ eller Jespers mad’, som er navnet på de to kokke, eller ’vi skal ned og have et godt glas vin hos Caroline eller Nicklas’. Den service, vi leverer til vore gæster, den skal bare være i en klasse for sig, så alle får lyst til at besøge os igen,” slutter Nicolaj.

De franske klassikere og lækre snacks

Udover rotisseri kylling er der også braiseret oksekæber, perlebyg risotto, forskellige salater, hummerbisque og rørt tarter på aftenkortet, mens frokosten udgøres af franske klassikere som qroque monsieur, charcuteri, cæsars salat, rørt tartar og Buvettes egen æggekage og naturligvis rotisseri kylling.

Eller en gang lækre snacks i form af for eksempel jordskokker med urtemayo, rodfrugt chips og kyllingeleverpaté med brød. Samt naturligvis lidt hjemmelavet ragusa chokolade til kaffen! 


Buvette Nordhavn · Göteborg Plads 2 · tlf. 53 73 00 15 · www.buvettenordhavn.dk

Related Articles