Mit Østerbro
  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Mit Østerbro

  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt
Septemberopskrift Italiensk aubergine ‘pizza’
Smag på Østerbro | guide til spisesteder

Septemberopskrift Italiensk aubergine ‘pizza’

31. august 2020

Det skal du bruge

  • En god olivenolie, gerne græsagtig, fx den italienske Agresti fra OLIVIERS & CO
  • 1 glas Pesto Genovese
  • 150 g sorte oliven, udstenede og finthakkede, fx Taggiasca oliven
  • 2 auberginer, skåret i 12 skiver i alt á 1/2 cm tykkelse
  • 300 g bøffelmozzarella, skåret i 12 gode skiver
  • En håndfuld modne cherrytomater, skåret i halve
  • 100 g friskrevet parmesanost
  • Oregano
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 1800 varmluft.
  • Vend aubergineskiverne i olivenolie, salt, peber og oregano, og bag dem i 12-15 min på en bageplade med bagepapir.
  • Tag aubergineskiverne ud, og øg ovnstemperaturen til 200 grader varmluft.
  • Fordel pesto og hakkede oliven på hver aubergineskive, drys med parmesan og oregano, og læg en skive mozzarella og en halv cherrytomat på toppen. Afslut med lidt flagesalt, friskkværnet peber og olivenolie.
  • Bag auberginepizzaerne færdige i ovnen i ca 10 min. til de er gyldne og lækre.
  • Nyd dem direkte fra ovnen, evt. med en sprød salat.

Bon appétit!

Sådan vælger du en god olivenolie
Hvis muligt, så duft og smag på olivenolien. Den skal være ren og frisk med en peberagtig fornemmelse i ganen, der varierer fra subtil til meget kraftig, så du kommer til at hoste. Florale olivenolier er mildere, mens græsagtig olivenolie har mere peberfornemmelse. Oprindelse Som minimum skal du kunne se, hvilket land olivenolien kommer fra. I bedste fald kan du spore den tilbage til producent, specifikt område og gård. Olivensort Der findes over 1500 forskellige olivensorter. Efterhånden som du finder dine favoritter, kan du bedre udvælge din olivenolie alene efter sorten. Det kræver lidt øvelse, nøjagtig som med druesorter til vin. Pressetidspunkt Der, hvor olivenolie ikke er som vin, er når det gælder alder. Olivenolien er bedst, når den er frisk, og derfor er det vigtigt at kunne se, hvornår olivenolien er presset. Opbevaring Gå efter mørke flasker eller dåser uden Bisphenol A. Olivenolier bør ikke udsættes for lys, ilt og varme. I klare glasflasker under butiksspots forringes holdbarheden markant, og olivenolien kan harske i flasken på hylden.
Få mere at vide om olivenolien hos
OLIVIERS & CO / Gl. Kongevej 85 / www.oliviersogco.dk

Forrige indlæg
Friske fødevarer direkte til Østerbro
Næste indlæg
Lev Dig Sund

Related Articles

Også ideelt til den gode frokost og selskaber

9. december 2019

Nybrygget øl, kaffe ved vandkanten og bagværk

9. oktober 2018

Efterårs- og vinterhygge på Toldboden

11. september 2019

Danske klassikere i historisk bygning

11. september 2019

Vidste du at…

13. februar 2020

Kvalitet og friske fisk hos Odin Fisk

11. maj 2020

Paris møder Nordhavn

15. april 2019

Storehouse Copenhagen – østerbroernes nye spisested

12. januar 2019

Velkommen i det ærlige køkken

9. oktober 2018

Mad & oplevelser for alle Østerbroere

13. februar 2020

Følg os på Instagram og Facebook

Facebook Instagram

Læs Mit Østerbro

Enterprise


STAY

ZORO

Dancontainer

Paulun

Fattiggården på Ærø

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia
  • Et designmæssigt åndehul
  • Sprød løgtærte med 3 slags ost og rødbeder
  • Træning virker på den lange bane
  • Nøglen til et godt helbred ligger i blodet
  • 7 effektive hjemmeøvelser
  • OL svømme-drømmen lever i bedste velgående på Østerbro…
  • Børn i byen

Mit Østerbro

Lokalmagasin med historier og portrætter fra bydelen og inspiration til det nære på Østerbro og i Nordhavn – mad, bolig, shopping, familie, fritid og wellness.

Find rundt

  • Forside
  • Temaer
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia

  • Et designmæssigt åndehul

Mit Østerbro / www.mitoesterbro.dk


Tilbage til toppen