Mit Østerbro
  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Motion & velvære
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Mit sommerhus
    • Bolig & Indretning
    • Familie & Fritid
    • Smag på sommerlandet
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Mit Østerbro

  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Motion & velvære
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Mit sommerhus
    • Bolig & Indretning
    • Familie & Fritid
    • Smag på sommerlandet
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt
Små desserttærter med sommerfrugt og mascarponecreme
Smag på Østerbro | guide til spisesteder

Små desserttærter med sommerfrugt og mascarponecreme

10. juni 2021

Disse små tærter med sommerbær, karamelliserede nektariner og mascarponecremeer skønne at servere som en frisk og lækker dessert eller til en dejlig kop eftermiddagskaffe eller the.

Det skal du bruge til 4-6 pers.

Tærtedej
● 130 g hvedemel
● 50 g majsmel
● 1 knivspids salt
● 1 tsk sukker
● 100 g blødt smør, skåret i små tern
● 1 pasteuriseret æggeblomme
● 1 spsk god balsamico, fx premium
balsamico fra Modena fra Oliviers & Co
● 2 spsk koldt vand

Tærtefyld
● 250 g mascarpone
● 1 1/4 dl piskefløde
● 1 spsk floral ekstra jomfru olivenolie, fx sommerolivenolie fra Oliviers & Co
● 2-3 spsk lemoncurd, fx fra Oliviers & Co
● 400 g sommerfrugt, fx hindbær, blåbær og jordbær, skyllede og nippede
● 2 nektariner, skåret i både
● 20 g smør
● 1 spsk rørsukker

Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser til tærtedejen i en stor røreskål eller i en foodprocessor. Tilsæt smør i tern og æggeblomme og rør godt, til dejen er ensartet. Tilsæt vand og balsamico og rør, til dejen er helt samlet. Rul dejen ud til en rektangel mellem to stykker bagepapir og læg på køl i en time.

Forvarm ovnen til 180°C varmluft. 

Bag tærtebunden i ca. 25 min eller indtil den er lys gylden. Alle ovne er forskellige, så hold godt øje. Sæt tærtebunden til side og lad den afkøle helt.

Pisk mascarpone og piskefløde sammen med en elpisker til konsistensen er som flødeskum. Vend forsigtigt olivenolie og lemoncurd i mascarpone-skummet med en ske – rør ikke for meget, men kun akkurat til olivenolie og lemoncurd har givet skummet en gylden marmoreret effekt.

Varm en pande op til middelvarme med smør og rørsukker og steg nektarinbådene i ca 4-5 min på hver side, til de er let møre og karamelliserede.

Skær den afkølede tærtebund ud i strimler, der passer til din sommerfrugt, og fordel mascarponecremen og frugterne.

Bon appetit

Find inspiration og flere opskrifter fra Oliviers & Co med udgangspunkt i sæsonens råvarer, god olivenolie og Middelhavets delikatesser på oliviersogco.dk

Forrige indlæg
Rabarber-jordbær-basilikumtrifli med hvidchokolade skum & kiksecrumble
Næste indlæg
Indlæserens Sommerkrimier

Related Articles

Er du klar til forårets fester?

15. april 2019

Kvalitet og friske fisk hos Odin Fisk

11. maj 2020

Septemberopskrift Italiensk aubergine ‘pizza’

31. august 2020

Efterårs- og vinterhygge på Toldboden

11. september 2019

Nu skal du spise smørrebrød til aftensmad

26. februar 2019

Delikat pastry, mexikansk fingermad og crispy pizza

12. januar 2019

Nyd livet på Dag H i eftermiddagssolen og...

8. april 2022

Toldboden Seaside: Mange små, kulinariske oplevelser i én...

8. april 2022

Kvalitetssushi til rimelige priser

8. december 2020

Chokoladetærte smørkaramel med kiks, chokolade ganache med havsalt

3. september 2021

Følg os på Instagram og Facebook

Facebook Instagram

Læs Mit Østerbro

Læs Mit Sommerhus

Politikens Forlag


Damixa

Planet Huse


Mofibo


Beaute Pacifique

Mit Nordhavn

Læs Mit Sommerhus

Seneste indlæg

  • Odsherredfavoritter
  • Mozzarella med citron confit
  • Rødgrød med fløde (skum)
  • Odsherredfavoritter
  • Tag bogen med i sommerhuset
  • 7 tips til børnefamilierne
  • Vi er hinandens forudsætninger
  • Vi elsker serier

Mit Østerbro

Lokalmagasin med historier og portrætter fra bydelen og inspiration til det nære på Østerbro og i Nordhavn – mad, bolig, shopping, familie, fritid og wellness.

Find rundt

  • Forside
  • Temaer
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Seneste indlæg

  • Odsherredfavoritter

  • Mozzarella med citron confit

Mit Østerbro / www.mitoesterbro.dk


Tilbage til toppen