Mit Østerbro
  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Mit Østerbro

  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt
Sprød løgtærte med 3 slags ost  og rødbeder
Smag på Østerbro | guide til spisesteder

Sprød løgtærte med 3 slags ost og rødbeder

19. februar 2021

Der er ikke noget dejligere end duften af varm tærte, der lige er kommet ud af ovnen. Kombinationen af sprød tærtedej, smeltede, gode oste og karamel-liserede rødløg dufter og smager ganske enkelt himmelsk.

DET SKAL DU BRUGE (4 personer)
Tærtedej
● 175 g hvedemel
● 75 g fuldkornshvedemel
● 0,75 dl olivenolie, fx La Classique olivenolie fra Oliviers & Co
● 0,75-1 dl vand
● 1 tsk salt

Tærtefyld
● 3 hele æg
● 2 dl crème fraîche
● 50 g cremet gedeost
● 40 g parmesan, friskrevet
● 100 g feta, i tern
● 2-3 rødbeder, skrællet og i små både
● 4-5 rødløg, skrællet og skåret
i små både
● 2 spsk god balsamico, fx klassisk balsamico fra Modena fra Oliviers & Co
● 3 spsk god olivenolie, fx La Classique olivenolie fra Oliviers & Co
● Saften fra 1 citron
● 2 kviste frisk timian, skyllet
● 100 g rucola eller blandet salat, skyllet
● Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU
Bland mel og salt i en skål. Hæld olivenolien i, og bland den godt ind i melet. Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt forsigtigt sammen i en skål til du har en lind dej. Undgå at ælte dejen for hårdt – på den måde får du en mere luftig og sprød tærtebund. Dæk dejen til og sæt den på køl i mindst 30 min.
Forvarm ovnen til 180° varmluft. Tryk dejen ud i en tærteform eller en ovnklar stegepande. Prik tærtebunden med en gaffel hist og her og forbag den i ovnen 8-10 min til den er lys gylden. Tag derefter den forbagte tærtebund ud af ovnen.

Mens tærtebunden forbages: Steg 2/3 af løgbådene på en varm pande med olivenolie i 3-4 min.

Fordel fetatern og stegte løg jævnt på den forbagte tærtebund. Rør creme fraiche, æg og gedeost sammen i en skål med en knivspids salt og hæld massen over de stegte løg og fetaen. Drys parmesan på toppen og sæt tærten i ovnen på 180°. Sæt stopuret til 25 min. Ovne er forskellige, så kig gerne til tærten i ny og næ.

Mens tærten er i ovnen: Kom rødbedebådene på en varm pande med olivenolie og steg dem i ca 15 min. Tilsæt de resterende løgbåde og steg videre til løgene er har taget noget farve. Sænk varmen til lav-medium varme, tilsæt balsamicoeddike og frisk timian og lad det karamellisere 4-5 min. Smag til med halvdelen af citronsaften og lidt havsalt og lad det simre videre.

Når tærten har fået en gyldenbrun kulør i ovnen (ca 25-30 min) tages tærten ud. Lad den hvile et øjeblik. Vend de friske salatblade, grillede rødbeder og rødløg sammen i en salatskål. Afslut med resten af citronsaften, god olivenolie, hvidvinseddike og lidt flagesalt.

Bon appetit

Forrige indlæg
Træning virker på den lange bane
Næste indlæg
Et designmæssigt åndehul

Related Articles

Uformel stemning & lækker mad

13. februar 2020

Rustik og raffineret dansk-fransk mad

9. december 2019

RALPHs – altid et besøg værd!

29. oktober 2019

Opskrift på Donuts

19. oktober 2020

Palæo er sund mad til den moderne livsstil

12. januar 2019

Vidste du at…

13. februar 2020

Ærlig mad i en fart

11. maj 2020

Jagger Fast Food indtager Østerbro

7. januar 2019

De gør det sunde tilvalg nemmere

13. februar 2020

Mad & oplevelser for alle Østerbroere

13. februar 2020

Følg os på Instagram og Facebook

Facebook Instagram

Læs Mit Østerbro

Enterprise


STAY

ZORO

Dancontainer

Paulun

Fattiggården på Ærø

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia
  • Et designmæssigt åndehul
  • Sprød løgtærte med 3 slags ost og rødbeder
  • Træning virker på den lange bane
  • Nøglen til et godt helbred ligger i blodet
  • 7 effektive hjemmeøvelser
  • OL svømme-drømmen lever i bedste velgående på Østerbro…
  • Børn i byen

Mit Østerbro

Lokalmagasin med historier og portrætter fra bydelen og inspiration til det nære på Østerbro og i Nordhavn – mad, bolig, shopping, familie, fritid og wellness.

Find rundt

  • Forside
  • Temaer
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia

  • Et designmæssigt åndehul

Mit Østerbro / www.mitoesterbro.dk


Tilbage til toppen