Toldboden Seaside: Mange små, kulinariske oplevelser i én restaurant

Af Susanne

Når Toldboden i den nærmeste fremtid genopstår som Toldboden Seaside, bliver det med hele syv køkkener, der skaber en ny gastronomisk destination, hvor kvalitet og gourmet møder den afslappede stemning på havnekajen.

Der er sket voldsomt meget i den danske restaurationsverden på grund af coronapandemien. Alle restauranter er i dag lukket, men med udsigt til et fald i smittetilfælde og ikke mindst med udsigt til vacciner til alle danskere, ligger en genåbning af de mange spisesteder forhåbentlig ikke langt væk.

De mange måneder med lukkede døre har fået Toldboden ved Nordre Toldbod til at tænke kreativt og tage de innovative briller på. Det store spise- og eventsted med den eventyrlige placering tæt på vandet i Københavns gamle Havn har valgt at bygge helt om og indføre hele syv nye køkkener i deres store lokale. Samtidig skifter de navn til Toldboden Seaside. ”Når vi slår dørene op igen, og man træder ind ad hoveddøren, mødes man af syv forskellige køkkener. Hvert køkken laver deres helt egne signaturretter, der tilsammen giver en unik helhedsoplevelse, når man besøger vores restaurant,” siger presseansvarlig Stephanie Brink Harck fra Toldboden Seaside.

Maden taler til én
Retterne kan eksempelvis være ceviche, østers, muslinger, sushi, små traditionelle græske retter, gourmetkød m.v. P.t. er Toldboden Seaside ved at skrive kontrakt med de forskellige kokke, som skal stå for maden. Der vil være masser af retter med fisk og kokkene, restauranten inviterer indenfor, er blandt de allerdygtigste kokke i Danmark. ”Vi har allieret os med kokke fra superligaen, hvilket bl.a. vil sige, at flere af kokkene arbejder eller har arbejdet på en Michelinrestaurant.

Og det bedste er, at du på Toldboden Seaside både kan møde køkkenchefen og se, hvordan han arbejder,” understreger Stephanie Brink Harck og tilføjer: ”Ambitionen er at etablere en ny gastronomisk destination, der skaber autentiske, gennemførte og lokalforankrede madoplevelser af den allerhøjeste kvalitet. Det skal være et sted, hvor maden taler til én og får folk til at tale sammen ved at overraske og smage uhyre godt. Maden vil skille sig ud, og du vil ikke opleve sushi, som du allerede kender det.

Uformel stemning
Toldboden Seaside forestiller sig, at gæsterne kan smage mad fra et enkelt køkken eller gå på opdagelse i alle køkkener og smage på det omfangsrige udvalg af mindre retter. Ejerne bag Toldboden Seaside står også bag madmarkederne Reffen, Broens Gadekøkken og Storms Pakhus, og de ønsker, at den afslappede stemning fra disse steder også er fremherskende på Nordre Toldbod. ”Det skal være uformelt at komme her. Man kan komme alene, som par eller i små eller større grupper. Det kan være man er her i en time, en aften eller en hel dag. Her vil være musik, og aktiviteter, såsom koncerter og langbordsmiddage i løbet af året,” siger Stephanie Brink Harck.

Maritim inspiration
Når man træder ind i Toldboden Seaside, skal man have fornemmelsen at, man træder ind på et skib. Ude foran er soldækket, hvor man kan sidde og nyde sin mad eller et glas vin. Indenfor ligger blandt andet maskinrummet eller loungen afhængigt af, hvor i restauranten man er. Indretningens form og farver skabes med påvirkning af områdets maritime udtryk. ”Vi har fundet inspiration til form og farver fra nærområdet: Philip De Langes karakteristiske mastekran, der står og knejser på Nyholmen, Kongeskibet Dannebrog, der ligger fortøjet ved Brandebænken, og Kastellet som en skøn, grøn baghave i byen. Netop omgivelserne er jo noget af det smukkeste, København kan tilbyde,” slutter Stephanie Brink Harck.


Toldboden Seaside
Nordre Toldbod 18-24 · Tlf. 22 72 25 10 · www.toldboden.com · facebook.com/toldbodenseaside

Related Articles