Tzatziki med feta og mynte

Af Susanne

Det fås næppe mere græsk end tzatziki. Med denne opskrift får din tzatziki ekstra cremet luksus af lidt feta og klassisk græsk olivenolie. Den klassiske dip tilsmages nemt med en gourmet krydderiblanding.

DET SKAL DU BRUGE (4-6 pers)
●  ½ agurk
●  Groft salt
●  100 g feta
●  400 g græsk yoghurt
●  Lidt citronsaft
●  1 tsk olivenolie med mynte
●  2 spsk tzatziki krydderiblanding
●  Klassisk græsk olivenolie
●  Friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU
Skyl, tør og riv agurken med skræl, kom den i en fin sigte med et nip groft salt og lad det dryppe af i 30 min. Klem derefter det overskydende vand ud med fingrene. Smuldr fetaen i en skål (brug evt en gaffel). Bland yoghurten i skålen med feta, og rør derefter den revne agurk, citronsaft, tzatziki krydderi og olivenolie med mynte i blandingen. Tilsæt til sidst lidt friskkværnet peber og top med et godt skvæt klassisk græsk olivenolie. Server som dip eller dressing, fx til appetizers eller pitabrød.

Bon appetit!

Gourmet krydderiblandingerne fra Oliviers & Co er sammensat af udvalgte middelhavskrydderier efter traditionelle opskrifter. Alle ingredienser er 100% naturlige, håndplukkede og nøje afstemt. Den græske tzatziki krydderiblanding med sød mynte, dild, hvidløg og olivenolie tilfører klassisk velsmag til alle retter, der smager af Grækenland.


Inspiration, opskrifter og olivenolie
Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 ·1850 Frederiksberg
www.oliviersogco.dk

Related Articles