Mit Østerbro
  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Mit Østerbro

  • Forside
  • Temaer
    • Bolig & indretning
    • Kultur & underholdning
    • Smag på Østerbro | guide til spisesteder
    • Shopping
    • Wellness & getaways
    • Familie & fritid
    • Biler på Østerbro
    • Mit Nordhavn
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt
Velkommen i det ærlige køkken
Smag på Østerbro | guide til spisesteder

Velkommen i det ærlige køkken

9. oktober 2018

[blockquote align=”left” author=””]Der er mere fokus på smag, bæredygtighed og velvære end på fotogene kviste hos Det Simrer, som nu er klar til simrehøjsæsonen.[/blockquote]

– Det første folk gør mange steder er at tage deres telefoner frem og begynde at fotografere deres mad. Her vil jeg hellere have at man nyder med kniv og gaffel fremfor med telefonen, forklarer Thomas Varming, som er indehaver af Det Simrer.

– Vi gør os da umage med at få retterne til at se fine ud, men for mig er det ikke det, det drejer sig om, supplerer han.

Det er muligvis ikke Østerbros mest Instagramvenlige spisehus. Derimod er han stolt af at drive et sundt, bæredygtigt og fremfor alt ærligt køkken.

Hvad retterne ikke har i overflødige kviste og drys, er der til gengæld i nostalgi. Mange af retterne kan frembringe minder fra både mormors køkken og en rejse til Frankrig. Det er nemlig boeuf bourguignon, coq au vin, skipperlabskovs og boller i karry, han bryster sig af, ligesom han også altid har en vegetarisk eller vegansk ret på kortet.

– Det er mad, som vi laver fra bunden. Vi koger selv fond, vi rører dressinger. Ja, vi laver endda selv tonic, til vores drinks, forklarer Thomas Varming, som har en baggrund som farmaceut og måske derfor har en særlig interesse for fermentering til for eksempel humus og sauerkraut.

Det er også hans klare mission, at der ikke skal overflødige tilsætningsstoffer i retterne, som derimod tilberedes dagligt af de faguddannede kokke i køkkenet.

I hans køkken skal man lede længe – for ikke at sige for evigt – efter dåser, pakker og æsker med halvfabrikata. Der er ingen smutveje, og det kan man smage i den i øvrigt familievenlige restaurant.

For nyligt har Det Simrer fået det økologisk bronzemærke, hvilket betyder, at hovedparten af ingredienserne i det lille køkken på Melchiors Plads er økologiske. Det er blandt andet heri bæredygtigheden består, men Thomas Varming går også meget op i, at spare på vand, el og bruge årstidens råvarer.

– Nu går vi ind i simrehøjsæsonen. Vi laver Østerbros bedste kartoffelrodfrugtmos, forsikrer han.

Nu er det jul igen….

At det er simretid, kommer man formentligt også til at mærke op til  jul, hvor der skrues op for hyggen, og dørene åbnes for årets julefrokoster. Det bliver med blandt andet hjemmelavede karrysild, confiteret and og rillette – og selvfølgelig ris a la mande til dessert.

– Uanset om man vil have en hyggelig julefrokost med sine bedsteforældre eller en våd aften med kollegerne, har vi mulighederne, siger Thomas Varming, som har plads til selskaber på alt fra to til 45 personer i restauranten.

Derudover kan man bestille sin julefrokost som catering.

Han håber dog, at mange vil lægge vejen forbi de hjemlige lokaler på Østerbro til en af de gode frokost- eller gryderetter, han efterhånden er berømt for i kvarteret.

– Du kan også godt få en ret flot hjemmelavet gløgg her, hvis du gerne vil have noget at fotografere, smiler den stolte indehaver.


Det Simrer. Melchiors Pl. 3. 2100 København Ø. Tlf. 35 55 31 41. www.detsimrer.dk

Forrige indlæg
Livsstilsdrømme og lækkert boligdesign på Strandboulevarden
Næste indlæg
Køb og salg af ædelmetaller handler om service

Related Articles

Kulturelt fixpunkt i Nordhavn

9. december 2019

Engell & Solovej: God mad i øjenhøjde

9. december 2019

Sommeropskrift

30. juni 2020

Nu skal du spise smørrebrød til aftensmad

26. februar 2019

Efterårs- og vinterhygge på Toldboden

11. september 2019

Peter skriver

10. december 2020

Palæo er sund mad til den moderne livsstil

12. januar 2019

Adam Aamann: På opdagelse i den danske frokostkultur

9. oktober 2018

Rødder vil have os til at mødes over...

7. januar 2019

Jagger Fast Food indtager Østerbro

7. januar 2019

Følg os på Instagram og Facebook

Facebook Instagram

Læs Mit Østerbro

Enterprise


STAY

ZORO

Dancontainer

Paulun

Fattiggården på Ærø

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia
  • Et designmæssigt åndehul
  • Sprød løgtærte med 3 slags ost og rødbeder
  • Træning virker på den lange bane
  • Nøglen til et godt helbred ligger i blodet
  • 7 effektive hjemmeøvelser
  • OL svømme-drømmen lever i bedste velgående på Østerbro…
  • Børn i byen

Mit Østerbro

Lokalmagasin med historier og portrætter fra bydelen og inspiration til det nære på Østerbro og i Nordhavn – mad, bolig, shopping, familie, fritid og wellness.

Find rundt

  • Forside
  • Temaer
  • Portrætter
  • Historier
  • Favoritter
  • Udgivelser
  • Om
  • Kontakt

Seneste indlæg

  • Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia

  • Et designmæssigt åndehul

Mit Østerbro / www.mitoesterbro.dk


Tilbage til toppen